torstai 31. joulukuuta 2015

Alyson Noël - Musta liekki

Ever auttaa parasta ystävätärtään Havenia muuttumaan kuolemattomaksi ja yrittää samalla murtaa kirouksen, joka uhkaa tuhota hänen ja Damenin välisen rakkauden. Hädissään Ever turvautuu mustaan magiaan, vaikka tietää, ettei taikuutta saisi käyttää itsekkäisiin tarkoituksiin. Tasapainoillessaan synkkien uhkakuvien kanssa ja taistellessaan vanhaa perivihollista Romania vastaan Ever tulee vaarantaneeksi kaiken rakastamansa - jopa suhteensa Dameniin.

Ehdin vielä kirjoittamaan tämän vuoden viimeisen kirja-arvostelun ja toivottamaan kaikille lukijoille Hyvää uutta vuotta 2016! Itselläni tuleva vuosi tarkoittaakin perheenlisäystä ja näin ollen aivan uudenlaiseen elämään tutustumista ja äitiyden opettelua. :)

Musta liekki on Kuolemattomat -sarjan neljäs osa. Kirja tuntui aika tasapaksulta pakkopullalta lähes tulkoon alusta loppuun. Juoni tuntui junnaavan koko ajan paikoillaan, eikä se edennyt yhtään mihinkään. Kirjassa keskityttiin mielestäni liikaa Damenin hehkuttamiseen, sekä Romanin ja Everin siteeseen, josta ei tuntunut millään kerralla saavan mitään uutta. Kirjassa oli mielestäni kohtia, joista olisi ollut mielenkiintoista lukea vähän enemmänkin, esimerkiksi Damenin kohtaamat historialliset henkilöt, nämä kohtaukset ohitettiin kuitenkin olan kohautuksella ja oli onnistuttu tekemään todella tylsiksi.

Kirjan hahmot eivät myöskään säväyttäneet, eivätkä he tunnu kehittyvän millään tavalla. Havenista tuli todella ylimielinen muuttumisensa jälkeen, Ever hehkuttaa Damenia koko ajan ja tuntuu aika yksinkertaiselta, Damenin täydellisyys alkaa hipoa jo taivaita. Hahmoissa olisi siis huomattavasti kehittämisen varaa ja heistä olisi pitänyt saada vähän enemmän irti.

Olen pettynyt tähän kirjasarjaan, koska pidin ensimmäisestä osasta, mutta nyt kirjat tuntuvat menevän joka kerta vaan alemmas ja alemmas. Sarjassa olisi vielä seuraavina osina Kirkas tähti ja Elämän värit, mutta en usko lukevani enää näitä, koska juoni ei pidä enää millään tavalla otteessaan vaan toistaa samoja asioita jatkuvasti, eikä hahmojenkaan kohtalo juuri hetkauta.


Alkuperäinen nimi: Dark flame, 2010
Arvosana: 2
Sivut: 315
Otava, 2012

2 kommenttia:

  1. Ei vaikuta hyvälle, löysin kirpparilta pari osaa tähän. Takansikin emmitytti minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en pitänyt teoksesta juuri yhtään. Päätin lukea kun olin kolme aiempaakin lukenut, mutta en usko jatkavani kyseisen sarjan parissa enää.

      Poista