maanantai 18. toukokuuta 2020

S. K. Tremayne: Äänet
Jo muuttaa eron jälkeen älyteknologialla varustettuun asuntoon. Virtuaalinen kotiapulainen Elektra pyörittää asuntoa ja pitää Jolle seuraa. Eräänä päivänä Elektra kuitenkin paljastaa jotain hirvittävää, jotain, mikä voi repiä Jon maailman kappaleiksi...

Jon menneisyydessä on tapahtunut kamala, kuolemaan johtanut onnettomuus, joka on Jon ja hänen ystävänsä Tabithan syytä. Tapahtuma palaa kummittelemaan menneisyydestä kun älyteknologia kääntyy Jota vastaan ja yrittää tuhota hänen koko elämänsä ja saada hänet tekemään itsemurhan.

"Minä tiedän sinun salaisuutesi. Minä tiedän mitä sinä teit. Minä tiedän kaiken."
 

Äänet on tiivistunnelmainen ja karmiva tarina ihmismielen syövereistä, kun todellisuus ja fiktio sekoittuvat, eikä voi enää luottaa mihinkään tai kehenkään, ei edes itseensä. Piinaaminen alkaa pienillä vihjailuilla, mutta pian se muuttuu realistisemmaksi ja pian Jo pelkää henkensä edestä.

Jo päättää ettei häntä nujerreta noin vain ja laittaa kampoihin tekoälylle ja päättää selvittää kuka on kaiken takana. Menneisyydestä alkaakin selvitä yhtä sun toista ja Jolle selviää suuri valheiden vyyhti. Jon piinaajan henkilöllisyys tuli itselleni täytenä yllätyksenä, ajattelin lähes kaikkia muita hahmoja tekojen taakse, paitsi tätä yhtä kyseistä henkilöä ja tekojen syy järkyttää varmasti lukijoita.


Pidän paljon kirjan hahmoista, kaikki hahmot ovat realistisia ja heihin on helppo samaistua. Usein kirjoissa jotkut hahmot alkavat jossain vaiheessa kirjaa jollain tavalla ärsytää itseäni, nyt niin ei kuitenkaan käynyt.

Kirja on aidosti viihdyttävää luettavaa ja sen lukeminen meni yhdessä hujauksessa. Tässä on taas yksi kirja, joita en olisi millään malttanut laskea käsistäni.

Alkuperäinen nimi: The assistant, 2019
Arvosana: 5
Sivut: 398
Otava, 2020

2 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä kirjasta.
  Tremaynen kirjoista taitaa olla paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni ensimmäinen kyseisen kirjailijan teos, täytyy ehdottomasti tutustua enemmänkin hänen tuotantoonsa.

   Poista