torstai 5. lokakuuta 2017

Erin Hunter - Pimeyden joki

Myrskyklaanin nuoret oppilaat Leijonatassu, Paatsamatassu ja Närhitassu edistyvät koulutuksessaan. Kokemus tuo mukanaan vaaroja ja vastuuta: Leijonatassu sai uuden salaisen ystävän ja tekee löydön, josta on parempi olla kertomatta kenellekkään, ja Närhitassua vetävät puoleensa muinaisten kissojen salaisuudet. Paatsamatassu puolestaan tietää asioita, jotka voisivat estää vääjäämättömältä näyttävän taistelun, jos muu klaani uskoisi häntä. Toisilleen läheien kolmikko uhkaa ajutua erilleen, kun salakähmäisyys, valheet ja epätietoisuus ottavat vallan.

Pimeyden joki on Soturikissojen Kolmikon mahdin toinen osa. Tiikeritähti palaa jälleen kerran kuvioihin, tällä kertaa Leijonatassun opettajana, mutta mahtaako tällä julmalla kissalla olla taas pahat mielessään? Paatsamatassu yrittää estää tulevaa klaanien välistä sotaa, mutta kaikki tuntuu menevän aivan päälaelleen ja asiat tuntuvat menevän vain pahempaan suuntaan. Närhitassu jatkaa toisten kissojen unissa vaeltamista ja alkaa nähdä näkyjä myös entisajan kissoista.

Taas on luettu Soturikissojen elämää yhden kirjan verran lisää. Tarina saa mielenkiintoisia vivahteita tässä osassa ja odotan jo miten kolmen nuoren Myrskyklaanin kissan asiat tulevat jatkossa menemään ja mitä uutta seuraava osa Karkotus tarjoaa. Pidän niin paljon Erin Hunterin eläinfantasiaan uppoutumisesta, se saa hetkeksi unohtamaan kaikki omat murheet ja huolet.

Alkuperäinen nimi: Dark river, 2008
Arvosana: 4
Sivut: 315

Art house, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti