maanantai 9. lokakuuta 2017

Glen Duncan - Viimeinen ihmissusi

Jake Marlowe elää hedonistista mutta tyhjää elämää Lontoossa, jonka varjoihin on helppo kadota, vaikka olisi ihmissusi. Kun lajin toiseksi viimeinen edustaja surmataan, Jake jää yksin ihmissudenmetsästäjien tähtäimeen. Jake lähtee pakomatkalle, mutta ei voi mitään luonnolleen. Vainoojat seuraavat hänen jälkeensä jättämää ruumisvanaa, ja silmukka viimeisen ihmissuden ympärillä kiristyy kiristymistään.

Viimeinen ihmissusi aloittaa vauhdikkaan ihmissusi trilogian, jonka pääosassa on elämästään kamppaileva viimeinen ihmissusi Jake Marlowe. Pidin kirjan juonesta ja koko ideasta todella paljon, mutta se ei iskenyt minuun niin kovasti dekkarimaisen kerrontansa takia. Odotin myös paljon kauhistuttavia kohtauksia, joita ei juurikaan kirjassa ollut, jopa vähän kuvottavia kohtauksia kylläkin tuli vastaan muutamia. Myös vampyyrit ovat päässeet osaksi kirjaa. Kirjassa vaan oli se jokin, joka ei minuun nyt tältä saumaa iskenyt. Ja sanottakoon nyt vielä, että kirja ei todellakaan sovellu niille nuoremmille lukijoille.

Täytyy myöntää että kirja jäi jännittävään ja mielenkiintoiseen kohtaan, mutta en silti usko että jatkan sarjaa tämän enempää. Vähän kyllä harmittaa kiinnostamattomuuteni kirjan kahta jatko-osaa kohtaan, ihmissusi kirjoja kun ei ole turhan paljoa, ainakaan sellaisia mitä haluaisin lukea. Tai ehkä en vain tiedä niistä kaikista. Jos sinulla on mielessäsi joku hyvä ihmissusi kirja/kirjasarja niin hihkaise ihmeessä.

Alkuperäinen nimi: The last werewolf, 2011
Arvosana: 2,5
Sivut: 414
Like, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti