keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Erin Hunter - Keskiyö

Supersuosittu Soturikissat -kirjasarja saa jatkoa alisarjalla nimeltään Uusi profetia, jonka avausosa on Keskiyö.  Tähtiklaani on valinnut jokaisesta neljästä klaanista yhden jäsenen, joka saa Tähtiklaanilta ennustuksen Keskiyöstä ja paikasta jonne aurinko laskee. Nelikko on päättänyt kohdata Tähtiklaanin antaman haasteen ja he lähtevät yhdessä kuulemaan lisää karmaisevasta ennustuksesta, joka muuttaa jokaisen klaanin elämän.

Keskiyö avaa onnistuneesti Soturikissojen jatkosarjan, josta ei jännitystä puutu. Aiemmin Soturikissojen päähenkilönä on ollut Myrskyklaanin nykyinen päällikkö Tulitähti, mutta nyt pääosa siirretään nuoremmalle sukupolvelle ja mukaan mahtuvat myös Tulitähden ja Hiekkamyrskyn kaksi pentua, sekä murhanhimoisen edesmenneen Tiikeritähden pennut. Juoni tuntui välillä vähän junnaavan paikoillaan ja tuntui ettei kirjassa juurikaan päästy eteenpäin, mutta kun kuusi kissaa pääsevät matkaan, tuleekin matkasta jännittävä seikkailu. Mielestäni kirjoittajat ovat onnistuneesti luoneet jatkosarjan Soturikissoille ja upealle Tulitähden matkalle, ainakin ensimmäisen osan perusteella. Kirjan loppu oli onnistunut ja sai ainakin itseni janoamaan jo seuraavaa osaa, seuraavassa osassa kirjasarja tuntuu vasta todella alkavan.

Pidin henkilöhahmoista, vaikkakin Tulitähden tytär Oravatassu alkoikin välillä nirppanokkamaisuudellaan suuresti ärsyttämäänkin. Oli positiivista myös huomata kuinka aiemman sarjan henkilöt ovat kirjojen välissä kasvaneet henkisesti ja onnistuneet jopa aikuistumisprosessissaan. Kirjan päähenkilönä toimii nyt Tiikerikynnen poika Vatukkakynsi ja toisena kertojana on Tulitähden parantajaoppilaana toimiva tytär Lehtitassu. Tulitähden tyttärille oli myös annettu lahja, joka piristi kivasti tarinaa ja lisäsi mukaan jotakin uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti