perjantai 4. kesäkuuta 2021


 
Helsinkiläisen mahtisuvun mailta löytyy kontti, jonka sisälle on hukutettu ruumis.
Kun rikoskomisario Paula Pihlaja alkaa tutkia tapausta, jäljet johtavat perheyrityksen vuosien takaisiin liiketoimiin Afrikassa. Mitä suvun jäsenten hallittu ja huoliteltu ulkokuori peittää? Ketä he ja perheyrityksen uskolliset työntekijät vaikenemisellaan oikein suojelevat?
Samaan aikaan Paulan oma elämä järkkyy. Häntä piinaa kohtalo, johon hän olisi voinut menneisyyden valinnoillaa vaikuttaa.


Helsingistä löytyy kontti, jonka sisältä paljastuu konttiin hukutetun afrikkalaisen naisen ruumis. Poliisit alkavat tutkia tapausta ja pian alkaa löytyä johtolankoja jotka johtavat suoraan Lehmusojien perheyrityksen uumeniin.

Huhhuh, olipas tässä juonessa jos jonkinmoista kiemuraa ja käännettä, ettei meinannut kyydissä pysyä. Kontti on todella taidokkaasti ja koukuttavasti kirjoitettu rikosromaani, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi. Arvuuttelin monen vaihtoehdon kanssa kuka voisi olla murhaaja, mutta loppujen lopuksi se ei ollutkaan kukaan heistä, vaan itselleni tuli tämä henkilö ihan puskista.

Perheen kulisseissa on sattunut ja tapahtunut, itse olin lopuksi aivan pyörällä päästäni että kuka oli ja koska oli, kenen kanssa tämä nyt olikaan taas ollut. Kirjassa nousevat esille niin rasismi, mustasukkaisuus kuin kostonhimokin.


Sivumäärä: 304
Otava, 2021
Arvosana: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti