perjantai 28. helmikuuta 2020

Veronica Roth: Neljä

Tobias Eaton, Vaatimattoman johtajan poika, päättää tarttua ainoaan pakomahdollisuuteensa ja aloittaa kaiken alusta. Uskaliaassa hän saa nimen Neljä ja joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa. 
Kaksi vuotta myöhemmin Neljä kouluttaa uusia kokelaita ja kantaa sisällään tuskallisia salaisuuksia, jotka uhkaavat koko osastojärjestelmää. Kun uudet kokelaat hyppäävät verkkoon, hän tuntee löytävänsä suunnan. Trisin avulla on ehkä mahdollista olla jälleen Tobias.

Ensimmäisen Outolintu trilogian kirjan lukemisesta on vierähtänyt jo kohta viisi vuotta, mutta tapahtumat ovat edelleen muistissa, joten ei haitannut vaikka jätin lisäosan lukemisen näin pitkälle.

Täytyy myöntää että tätä lukiessa tuli trilogiaa vähän ikävä ja tekisi mieli tarttua taas ensimmäiseen osaan. Kirjassa syvennytään enemmän Neljän elämään, miten hän vaihtoi Vaatimattomista Uskaliaisiin ja miten hän pärjäsi omassa koulutuksessaan. Pidin paljon tästä kirjasta ja erityisesti sen hahmoista. Vaikka teos jäikin vain 200 sivuun, oli niihin silti mukava uppoutua ja päästä Neljän pään sisään.




Alkuperäinen nimi: Four: A Divergent colection, 2014
Arvosana: 4
Sivut: 202
Otava, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti