keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Erin Hunter - Neljäs oppilas

Myrskyklaanin parantaja Närhisulka ja hänen veljensä Leijonaroihu tietävät kuuluvansa kissakolmikkoon, joka muinaisen ennustuksen mukaan saa käpäliinsä tähtien voiman. Nyt veljekset odottavat Tähtiklaanilta merkkiä siitä, kuka voisi olla kolmas ennustuksen tarkoittama kissa. Samaan aikaan kaksi nuorta Myrskyklaanin kissaa, Kyyhkypentu ja Murattipentu, ovat juuri pääsemässä oppilaiksi. Pian toinen siskoksista näkee enneunen ja alkaa huomata epätavalliset kykynsä.
Keskellä ankaraa hellettä neljä klaania lähettävät yhteisen retkikunnan vaaralliselle matkalle ratkaisemaan kuivuneen järven arvoitusta, ja kolmen valitun kohtalot alkavat kietoutua lopullisesti yhteen.

Neljäs oppilas aloittaa Soturikissojen Tähtien enne -sarjan. Närhitassu ja Leijonaroihu ovat jääneet kahdestaan ennustuksen kanssa, mutta mukaan liittyy nyt kolmaskin, Kyyhkytassu, joka omaa myös mahtavia voimia. Kolmikolle alkaa pikku hiljaa avautua kauan puhuttu ennustus, joka ei tule todellakaan olemaan helppo.

Tämä avausosa ei ollut läheskään yhtä hohdokas kuin edelliset osat, olihan kirjassa mukana muutamia jännittäviä kohtia, mutta loppujen lopuksi ne jäivät aika vähäisiksi. Vihdoinkin kauan puhuttu ennustus alkaa selvitä lukijallekin, eikä tämän kertaisesta matkasta varmasti puutu jännitystä. Uskon että myös juonenkäänteiltä ei voida välttyä, kun Tiikeritähti astuu jälleen mukaan kuvioihin. On se vaan aina yhtä ihanaa rentoutua lukemaan Soturikissojen elämästä.


Alkuperäinen nimi: The fourth apprentice, 2009
Arvosana: 3,5
Sivut: 297
Art house, 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti