lauantai 10. maaliskuuta 2018

Erin Hunter - Auringonnousu

Mysrkyklaanissa on tapahtunut salaperäinen murha, joka repii klaanitoveruksia erilleen. Onko syyllinen erakko-Sol, vai pitäisikö murhaajaa etsiä klaanikissojen joukosta? Epämääräiset vihjeet ja arvailut saavat myrskyklaanilaiset palaamaan auringonpesälle tapausta tutkimaan.
Samaan aikaan Närhisulalla, Paatsamalehdellä ja Leijonaroihulla on ratkaistavanaan toinen, vielä hämärämpi arvoitus: keitä heidän todelliset vanhempansa ovat, ja ovatko he sittenkään ennustuksessa tarkoitettu kolmikko? Totuutta selvittäessään sisarukset joutuvat rämpimään halki muistojen ja valheiden hetteikön, ja kun salaisuudet viimein paljastuvat, heidän kohtalonsa saa uuden käänteen.

Auringonnousu on Kolmikon mahdin kuudes ja viimeinen osa. Pieni ryhmä Myrskyklaanilaisia lähtee etsimään Solia ja löytävätkin tämän, mutta onko Solilla kuitenkaan vastauksia heidän kysymyksiinsä. Kaikki salaisuudet alkavat pikku hiljaa valjeta, Myrskyklaanissa oleva murhaaja selviää ja kolmikko saa tietää ketkä heidän oikeat vanhempansa ovat. Klaanissa eletään vaikeita aikoja kun suuri paljastus tulee ilmi kaikkien klaanien kuullen, puhumattakaan klaanin kohtaamista suurista suruista.

Kirja ei ollut aivan niin hyvä kuin edellinen osa, mutta tapahtumia siitä ei todellakaan puuttunut. Paatsamalehti alkoi suuresti ärsyttää tätä kirjaa lukiessani, enkä voi surra tämän takia hahmon kohtaloa yhtään, tämän revittyä ensin klaaninsa hajalle. Mutta onko Paatsamalehti todella kuollut, vai ilmestyykö hän jostakin seuraavassa sarjassa? Kolmikon vanhemmat nyt eivät olleet mikään yllätys, mutta Saarniturkin tappaja tuli kyllä ihan puskista. Tarina jatkuu Tähtien enne -sarjassa ja yhden kuoltua ennustukseen liittyy uusi kissa. Täytyy heti jatkaa lukemista Soturikissojen parissa, odotan mielenkiinnolla miten Paatsamalehden paljastukset vaikuttavat klaanin sisäisiin suhteisiin.


Alkuperäinen nimi: Sunrise, 2009
Arvosana: 4,5
Sivut: 312
Art house, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti