maanantai 12. helmikuuta 2018

Erin Hunter - Pimennys

Närhitassu on viimein paljastanut sisaruksilleen ennustuksen heitä odottavasta suuresta mahdista. Oppilaat tietävät, että klaanien tulevaisuus on heidän käpälissään. Salaa mielessään he kuitenkin himoitsevat valtaa: Leijonatassu haluaisi olla taisteluissa voittamaton, Paatsamatassu haaveilee päällikkyydestä ja Närhitassu tietää, että hän yksin näkee menneisyyteen ja tulevaisuuteen.
Eräänä päivänä metsään ilmestyy muukalainen, joka varoittaa Myrskyklaania auringon pimenemisestä. Ensi kertaa näyttää siltä, että Tähtiklaanilla ei ole antaa vastauksia. Kissojen usko alkaa horjua ja heidän voimansa joutuvat koetukselle, kun Myrskyklaaniin hyökätään yllättäen ja klaanit ajautuvat ennennäkemättömään taisteluun.

Pimennys on Kolmikon mahdin neljäs ja mielestäni tähän astisista Kolmikon mahdin kirjoista paras ja samalla myös yksi koko Soturikissa sarjan parhaista kirjoista. Kolmikon mahti sai paljon uusia käänteitä tämän kirjan myötä kun vieras Sol ilmaantuu Myrskyklaaniin kertomaan ennustuksesta, josta edes Tähtiklaani ei ole kissoille kertonut. Suuren taistelun myötä myös ennustus käy toteen ja seuraamukset koettelevat kaikkia klaaneja. Suuri taistelu oli ehdottomasti myös piristävää luettavaa, jos niin nyt voi sanoa. Leijonatassu ja Paatsamatassu saavat vihdoin soturinimensä ja ennustus leijuu hyytävänä ilmassa. Mielenkiinnolla odotan seuraavan osan lukemista ja pääsemistä mukaansatempaavaan seikkailuun.

Alkuperäinen nimi: Eclipse, 2008
Arvosana: 5
Sivut: 315
Art house, 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti