maanantai 25. tammikuuta 2016

Robert Kirkman & Jay Bonansinga - Kuvernöörin nousu

Kun kuolleet kulkijat astuvat maan päälle, maailma loppuu sellaisena kuin ihmiset ovat sen tunteneet. Philip Blake seurueineen lähtee pakomatkalle kohti Atlantaa, jonne on uutisten mukaan perustettu pakolaiskeskuksia. Radio- ja TV-kanavat mykistyvät yksi kerrallaan, ja seurueen verinen kujanjuoksu kohti turvapaikkaa johtaa vain umpikujiin. Philip Blakella on pienen tyttärensä henki vastuullaan, ja harvalukuisten selviytyjien taistelu alati kasvavaa zombiearmeijaa vastaan saa hänet epäröimään, onko ihmiskunta tullut tiensä päähän. Kuinka Philip Blakesta tulee Woodburyn sadistinen hirmuhallitsija, Kuvernööri?

Kuvernöörin nousu starttaa hiuksia nostattavan The Walking dead -kirjasarjan.

Kuvernöörin nousun tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Walking dead sarjan tapahtumia ja pääset lukemaan tarkemmin tuosta Woodburyn sadistisesta hallitsijasta, joka on kaikille tv-sarjaa seuranneille tullut tutuksi, kuinka hän halusi vaihtaa koko identiteettinsä toiseen ihmiseen menettäessään vähäisestä elämästään kaiken.. Itse olen totaalisesti hurahtanut Walking dead -sarjaan, joten päätin perehdyttää itseni lukemalla myös siihen liittyvän kirjan. Kirja on mielenkiintoinen ja jopa yllättävä. Kirjan lukemalla ymmärrän paremmin kuinka Blakesta tuli totaalisen ilkeä ja lähes tunteeton sadisti, ja kuka hän todellisuudessa onkaan. Juoni kulki sujuvasti eteenpäin ja piti hyvin otteessaan alusta loppuun asti. Vaikka kirja ei ollutkaan niin täynnä zombeja ja suolenpätkiä kuin odotin, oli se viihdyttävää luettavaa siitäkin huolimatta. Kirjan loppu oli todella yllättävä ja ennalta-arvaamaton, jäänkin innolla odottamaan seuraavan osan lukemista.

Kirjassa on pieni ryhmä ihmisiä, joiden selviytymistaistelua lukija pääsee seuraamaan. Pienestä henkilömäärästä johtuen, on myös hahmoihin helpompi tutustua ja päästä paremmin mukaan heidän elämäänsä, eivätkä hahmot jää niin kylmiksi kuin isommassa köörissä.

Kirjan voi lukea, vaikkei tietäisikään itse tv-sarjasta mitään, juurikin tapahtumien sijoittuminen ennen tv-sarjan tapahtumia tekee sen luontevaksi. En kuitenkaan suosittele kirjaa heikkohermoisille, kirjassa on kuitenkin mukana väkivaltaisia, aika raakojakin kohtauksia.

Alkuperäinen nimi: Rise of the Governor, 2011
Arvosana: 4
Sivut: 361
Like, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti