torstai 21. tammikuuta 2016

Erin Hunter - Yllättävä vihollinen

Bella ja muut hihnakoirat löytävät Suuren murahduksen jälkeen tiensä metsään, jossa on kylliksi puhdasta vettä ja saalista. Pian paljastuu, että aluetta pitää yksinoikeutenaan Villin lauman keinoja kaihtamaton johtaja. Uusia selviytymis- ja taistelutaitoja Lykyltä oppineet hihnakoirat eivät anna periksi vaan taistelevat elintilasta kaikin tavoin. Bella punoo vihollislauman pään menoksi mutkikkaan juonen, joka perustuu Lykyn älykkyyteen ja oveluuteen. Vaikka Lykky kaipaa itsenäistä elämäänsä, hän ei halua jättää tovereitaan pulaan ja suostuu auttamaan. Lykkyä koetellaan tehtävässä monin tavoin - ja kun päätöksen aika koittaa, hänen todellinen luontonsa testataan.

Yllättävä vihollinen on Erin Hunterin luoman Selviytyjät -kirjasarjan toinen osa. Vaikka kirjasarja vaikuttaakin enemmän lapsille suunnatulta, saa siitä myös vähän vanhempikin lukija hyvää viihdettä itselleen. Kirja on mielestäni parempi kuin edeltäjänsä Autio kaupunki. Juoneltaan kirja oli ihan suht' koukuttava ja se oli nopeaa luettavaa. Tapahtumia oli myös melko paljon, ja jännitys Lykyn kiinnijäämisestä oli käsin kosketeltavaa. Jäin kuitenkin odottamaan viime osassa tutuksi tulleita hurjakoiria, joita ei valitettavasti tässä osassa nähtykään. Toivottavasti kirjailija ei totaalisesti unohda näiden kostonhimoa.

Kirjassa pääsee tutustumaan kokonaan uuteen koiralaumaan, josta pidin myös enemmän kuin Lykyn aiemmasta hihnakoirien laumasta. Vaikka hihnakoirien laumasta kuoli yksi jäsen, ei se juurikaan tuntunut missään yhteyden puuttuessa näihin hahmoihin. Villi lauma tuntui luonnollisestikin toimivan paljon paremmin ja hahmot ovat kiinnostavampia, ja tästä johtuen hahmoihin oli myös helpompi tutustua. Hihnakoirista ei myöskään saanut juuri lukea, vaan teos painottui villin lauman elämäntapoihin. Toivottavasti näistä koirista saa lukea vielä seuraavassakin osassa.


Alkuperäinen nimi: A hidden enemy, 2013
Arvosana: 4
Sivut: 214
Jalava, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti