sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Jukka Nieminen - Zombie vyöhyke

Verenhimoiset zombit ovat vallanneet maailman ja niillä on elämässään vain yksi tarkoitus - syödä ihmislihaa. Yksi puraisu riittää ja pian muuttuu samanlaiseksi laahustelijaksi kuin nekin ovat ja menettää itsensä kokonaan. Pieni ryhmä on onnistunut pelastamaan itsensä zombie apokalypsiltä, mutta heidän taistelunsa elämästä jatkuu edelleen, turvapaikkaa on vaikea löytää ja ruoan hankkiminen on haastavaa, jokainen ruoanhakureissu voi jäädä viimeiseksi. Zombieiden lisäksi vaarana ovat myös toiset selviytyneet.

»Neea yritti syöksyä portaikkoon, mutta oli viivytellyt liikaa. Hän tunsi suun kaulavaltimoaan vasten, ja tiesi - oli varma - kuolemastaan.»

Jukka Niemisen Zombie vyöhyke on teemaltaan kiinnostava kirja, itse kun en ainakaan zombie kirjoja juurikaan tiedä. Juoni oli tavallaan ihan hyvä, vaikkakin ennalta-arvattava, mutta jäi kyllä aika vaisuksi. Olisin toivonut juoneen vähän enemmän yllättäviä käänteitä, nyt tuntui että porukka pysyi pitkälti koko ajan turvassa, eikä verisiä kohtauksia juurikaan päässyt mukaan tekstin joukkoon.

Hahmot olivat aika mitäänsanomattomia, eivätkä juurikaan erottunut edukseen. Hahmoista sai todella vähän irti ja kuvauksetkin tuntuivat jäävän jotenkin puutteellisiksi. Olisin toivonut myös zombeihin vähän enemmän raakuutta. Ostoskärryjä lykkäävä tai rollaattorin kanssa liikkuva zombi ei nyt juurikaan saa mitään pelkoa aikaiseksi, vaan saa lähinnä silmien pyörittelyä osakseen.

Aiheessa olisi ollut valinnanvaraa vaikka ja mihin, mutta nyt se tuntui jäävän jotenkin vaisuksi ja keskeneräiseksi. Tämän voi luetella kirjoihin, jotka nyt kerran elämässään voi lukea, mutta mistään ei jää paitsi jos ei niin tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti