torstai 15. tammikuuta 2015

Brian Jacques - Soturi Matiaksen miekkaTakakansi kertoo:

Redwallin hiiriluostari nauttii keskikesän rauhasta, kun verenhimoinen ja säälimätön sotapäällikkö rotta-Cluny saapuu Sammalkukkametsän seudulle. Cluny armeijoineen on päättänyt vallata luostarin keinoja kaihtamatta. Vain legendaarisen soturi Martinin miekka voi pelastaa hiiret ja metsän asukit, ja hiirinoviisi Matias päättää uhmata voittamatonta Clunya...

Arvostelijan mielipide:

Soturi Matiaksen miekka on Brian Jacquesin kirjoittaman 12-osaisen Redwallin taru -kirjasarjan ensimmäinen osa, jossa keskitytään Redwallin luostarin tapahtumiin, kun hurja ruoska-Cluny yrittää sotajoukkoineen vallata luostarin.Yksi hiiristä nousee toisia korkeammalle ja hänenurheutensa ja päättäväisyytensä voi pelastaa koko luostarin asukkaineen.

Kirja oli juoneltaan todella hyvä. Kirjaa kohtaan minulla ei ollut oikeastaan mitään ennakkokäsityksiä, olin vaan lukenut useita arvosteluja tästä kirjasta, joista suurin osa oli positiivisia ja päätin nyt itsekin sen lukaista. Olen todellakin positiivisesti yllättynyt kirjan juonen jännittävyydestä ja neroudesta. Kirja sisälsi todella paljon yllättävän raakojakin kuolemia ja kohtauksia, joita en myöskään osannut millään saralla odottaa. Kirja ei siis sovi ihan nuorimmille lukijoilleen, kuolemat ovat kuitenkin osittain kuvailtu tarkastikin.

Olisin toivonut vähän tarkempia yksityiskohtia joihinkin kirjan kohtauksiin. Toiset taas tuntuivat menevän liian nopeasti ohi - kuten käärmeen tappaminen ja Clunyn kuolema. Tuntui jotenkin dramaattiselta, miten suuri ja pelottava johtaja kuolee kellon alle, eikä Matiaksen miekan kautta kuten alusta asti olin kuvitellut.

Henkilöt olivat mielenkiintoisia ja jokaisella hahmolla tuntui olevan jotain omaakin. Matias vaikutti alussa todella suloiselta ja sympaattiselta suurine kenkineen, mutta vaikutelma tyssäsi jossain kirjan puolivälissä, jolloin Matias alkoi tuntua vain uhkarohkealta ja hiukan itseään täynnä olevalta hiireltä.

2 kommenttia:

  1. Rakastin Redwallin taruja ala-asteella ja olen harkinnut, että pitäisi kokeilla lukea näitä uudelleen nyt vanhempana. Jos oikein innostuisin, voisin tällä kertaa lukea koko sarjankin, koska kaikkia osiahan ei ole suomennettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen lukenut vain tämän yhden, olen kyllä kuullut/lukenut niistä paljon positiivista palautetta. Saatan itsekin lukea muutkin osat. :)

      Poista