perjantai 16. tammikuuta 2015

Emily Rodda - Rottien kaupunkiTakakansi kertoo:

Varjojen valtias on vallannut Deltoran maan. Ainoastaan Deltoran taikavyö voi pelastaa asukkaat, mutta siitä puuttuvat jalokivet on kätketty valtakunnan vaarallisimmille seuduille. Nuori Lief ottaa haasteen vastaan. Hänen kanssaan etsintäretkelle lähtevät vartija Barda ja tuittupäinen Jasmine. Kaksi taikakiveä on jo löytynyt, mutta nyt ystävykset ovat matkalla yhä hurjmmille maille: kolmannen taikakiven kätköpaikan epäillään olevan aavemaisen kammottavassa Rottien kaupungissa.

Arvostelijan mielipide:

Rottien kaupunki on Emily Roddan kirjoittaman fantasiakirjasarjan kolmas osa. Ystävykset Lief, Barda ja Jasmine lähtevät etsimään kolmatta jalokiveä Deltoran vyöhön, jonka avulla voidaan pelastaa Deltoran maa hirmuhallitsijan kynsistä. Seuraavana määränpäänä ystävykset suunnistavat Rottien kaupunkiin, jonk he saavat kauhukseen huomata vastaavan täydellisesti nimeään. Matkalla Rottien kaupunkiin he kuitenkin päätyvät kummalliseen ja pelottavaankin Eiorottiin.

Kirjan juoni ei ollut mielestäni niin hyvä mitä toisessa osassa. Tässäkin lopputapahtumat menevät yhdessä hujauksessa, vaikka sen pitäisi olla koko kirjan ydin. Porukka tuntuu muutenkin pääsevän totaalisesti pälkähästä kaikissa haastavissa tilanteissa, eikä niitäkään mahdu loppujen lopuksi kirjaan montaakaan mukaan. Kirja ei varsinaisesti pitänyt minua juonessaan tiukasti kiinni, vaan juoni pääsi välillä purkaantumaan, ennen kuin siitä pääsi taas hiukan kärryille.

Sivuhahmot kirjassa olivat jotenkin laimeita, kaikki tuntuivat olevan hiljaisia hissukoita, myöskin ne pahamaineiset varjovartijat, kuten myös yllättävät uudet viholliset. Päähenkilöt eivät ole muuttuneet lainkaan sitten viime osan, paitsi Brada, joka seilaa urhean ja nössöilyn väliä jatkuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti