sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Elly Griffiths: Maan alla

 


Arkeologi Ruth Galloway löytää maanalaisesta tunnelista luita, jotka on vastikään haudattu - ja sitä ennen keitetty. Onko kyseessä kannibalismi? Entä kuka murhaa kylmäverisesti kodittomia ja kaappaa naisia? Ruth ja komisario Harry Nelson taistelevat aikaa vastaan etsiessään syyllistä. Ainoa johtolanka on salaperäinen mies, joka ilmestyy keskelle tietä ja katoaa sitten jättäen jälkeensä vain valtavan reiän asfalttiin.
Yhtäkkiä vaara tuntuu vaanivan lähempänä Ruthin kotia kuin koskaan. Ennen kuin on liian myöhäistä, Ruthin ja Nelsonin on selvitettävä, mitä perhe heille todella merkitsee.


Arkeologi Ruth löytää vanhoja luita maanalaisesta tunnelista, jotka pienen tutkimisen jälkeen osoittautuvatkin odotettua tuoreemmiksi ja poliisit alkavat miettiä kannibalismia yhtenä vaihtoehtona. Samaan aikaan kodition mies ilmoittaa naispuolisen ystävänsä kadonneeksi ja pian tämän jälkeen kodittomia alkaa löytyä murhattuna ympäri kaupunkia. Liittyvätkö tapaukset yhteen? Poliisit ottavat tapauksen hoitaakseen, mutta heillä ei tunnu olevan minkäänlaisia johtolankoja.

Takakannen luettuani ajattelin kirjan olevan melko raaka huomatessani sanan kannibalismi, mutta se ei sitä kuitenkaan ollut, mikä ei kyllä haitannut yhtään. Kirja on todella mielenkiintoista ja koukuttavaa luettavaa alusta loppuun asti, poliisityön ohella saa sukeltaa myös mukaan heidän ihmissuhdekiemuroihin.

Pidin todella paljon kirjan hahmoista, varsinkin Ruthista ja Nelsonista, jotka ovat tuntuneet ajautuvan jonkinmoiseen oravanpyörään tunteidensa kanssa.

Kirja kuuluu Ruth Galloway mysteereihin ja tämä onkin niistä yhdeksäs. En ole itse aiemmin tutustunut näihin teoksiin, mutta tämän luettuani voisin hyvin lukea myös toisenkin, oli tämä sen verran taidokkaasti kerrottu.


Alkuperäinen teos: The chalk pit, 2017
Sivumäärä: 352
Tammi, 2021
Arvosana: 4,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti