tiistai 5. huhtikuuta 2016

Robert Louis Stevenson - Aarresaari

Eräänä päivänä Jim Hawkinsin perheen majatalossa tapetaan vanha merimies. Jim löytää miehen kätköistä saaren kartan, jonka kerrotaan olevan aarrekartta. Jim lähtee ystäviensä kanssa etsimään kultaa, mutta kaikki matkalla olijat eivät olekkaan heidän puolellaan.

Kirja on lyhyempi versio alkuperäisestä Aarresaaresta. En ole ikinä lukenut merirosvokirjallisuutta, joten päätin aloittaa lukemalla jotain kevyttä. Päädyin juuri tähän kirjaan kun olen joskus katsonut kyseisen elokuvan. Pidin kirjasta, toki tapahtumat menivät hujauksessa ohi kun sivumäärä ei ollut päätähuimaava, mutta olisin kyllä tulevaisuudessa valmis lukemaan alkuperäisen teoksenkin. Vaikka tämä kyseinen teos on suunnattu enemmän lapsille, ei tästä oltu kuitenkaan sensuroitu raakohkojakin kohtauksia pois, mutta varmasti niitä oli hiukan kevennetty.

Juoneltaan kirja oli hyvä ja mieleenpainuva, mutta pienestä sivumäärästä johtuen liian nopeatempoinen. Haluaisinkin lukea alkuperäisen teoksen juurikin päästäkseni juoneen paremmin käsiksi ja tutustumaan enemmän kirjan hahmoihin.


Alkuperäinen nimi: Treasure Island
Arvosana: 3
Sivut: 59
Otava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti