tiistai 11. heinäkuuta 2017

Sara Shepard - Paha

Rosewoodin idyllisessä kaupungissa Pennsylvaniassa neljä viettelevän kaunista ystävätärtä ei voi vastustaa kiusausta eksyä pahoille teille. Hanna haluaa hinnalla millä hyvänsä olla kaupungin kuumin tyttö. Spencer päättää kaivaa sukunsa salaisuudet esiin. Emily ei voi olla ajattelematta uutta poikaystäväänsä. Ja Arialla on vähän liian samanlainen miesmaku kuin äidillään. Nyt, kun Alin tappaja on lopulta saatu kiinni, tytöt uskovat olevansa turvassa. Mutta minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, ja heidän pitäisi jo tietää, että minä näen kaiken...

Paha jatkaa Valehtelevien viettelijöiden sarjaa viidentenä osana. Tytöt luulevat jo olevansa turvassa A:lta kun Mona on kuollut ja Ian joutuu telkien taakse, mutta kaikki ei aina käykkään niin hyvin. Tämä osa jatkaa pitkälti samoilla radoilla edellisten kanssa, kirjassa käsitellään enemmän tyttöjen omia ongelmia kuin A:han liittyviä juttuja, mutta silti se piti tiukasti otteessaan. Kirjoissa tulee valitettavan paljon aiempien osien kertausta ja muisteloita, jotka ovat tavallaan vähän turhiakin.

Tyttöjen elämät tuntuvat menevän aina vaan enemmän solmuun. Viime kertaisen osan kohdalla hehkutin Hannan ja Lucasin suhdetta, mutta valitettavasti tämä rakkaus ei kauaa ehtinyt kukoistaa. Arian saappaisiin en todellakaan haluaisi astua, neiti on aika kinkkisen tilanteen edessä kun äidin uusi poikaystävä alkaa taipua sekä äidin että tyttären puoleen. Emily taas sahaa oman seksuaalisuutensa kanssa ja on epävarma omasta itsestään. Spencer saa jälleen sympatiat puolelleen kun perinnön jaossa paljastuukin jotain yllättävää, odotan jännityksellä miten hänelle tulee käymään.


Alkuperäinen nimi: Wicked, 2008
Arvosana: 4
Sivut: 323
Gummerus, 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti