perjantai 21. huhtikuuta 2017

Erin Hunter - Näkö

Myrskyklaanissa kasvaa kolme nuorta ja lahjakasta kissaa - Leijonatassu, Paatsamatassu ja Närhitassu - joilla on kunniakkaat sukujuuret. Heidän taipaleensa oppilaina alkaa kuitenkin takkuisesti: parantajaoppilas Paatsamatassu ei suoriudu tehtävistään, ja sokea Närhitassu ajautuu hankaluudesta toiseen. 
Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kun klaaneissa kytee epäluulo muukalaisia kohtaan, kun kokoontuminen keskeytyy yllätykseen ja kun klaanipäällikkö Tulitähti tajuaa pelonsekaisin tuntein, että nuoret oppilaat saattavat olla Tähtiklaanin kauan sitten lupaama kolmikko?

Soturikissojen kolmas kirjasarja Kolmikon mahti starttaa teoksella Näkö, jossa päästään jälleen seuraamaan uuden sukupolven koettelemuksia kun Vatukkakynnen ja Oravaliidon kolme pentua ovat pääosassa. Odotin kovasti mutta turhaan Harmaaraidan tarinalle selvyyttä jo Auringonlaskussa, mutta tässä teoksessa puolestaan se vihdoin toteutuu. Myös Tiikeritähti nostaa kummittelevaa päätään jälleen, ehkä alkaa kyseinen kaveri jo vähän kyllästyttämäänkin näissä kirjoissa. Ihan mielenkiintoinen avausosa Kolmikon mahdille, odotan kyllä innolla saavani lukea jatkoa sarjalle.

Närhitassu vaikutti aluksi niin sympaattiselta ja raasulta, mutta hahmon jatkuva kiukuttelu alkoi kyllä itseänikin jo pänniä ja olen vähän epävarma hahmon suhteen, jonka vuoksi myös kirjan arvosana ei yltänyt neloseen asti. Leijonatassu puolestaan jäi jotenkin taka-alalle, kun taas Paatsamatassu pääsi kyllä kirjassa oikeuksiinsa.


Alkuperäinen nimi: The sight, 2007
Arvosana: 3,5
Sivut: 345
Art house, 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti