keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Erin Hunter - Auringonlasku

Myrskyklaanin leiriin hyökänneet mäyrät ovat jättäneet jälkeensä suuren sekasorron. Jotta klaanissa säilyisi järjestys, Tulitähden on päätettävä pian, kenet hän nimittää uudeksi varapäälliköksi kateissa olevan Harmaaraidan tilalle.
Nuori kunnianhimoinen Vatukkakynsi odottaa kiihkeästi tulevansa valituksi. Hänen riitansa Oravaliidon kanssa on viimein ohi. Hän kuitenkin jatkaa yöllisiä tapaamisiaan isänsä Tiikeritähden ja velipuolensa Haukkahallan kanssa, ja Tiikeritähti lietsoo poikiaan vallankaappaukseen.
Lopulta Vatukkakynnelle koittaa totuuden hetki: hänen on ratkaistava, haluaako hän seurata isänsä käpälänjälkiä vai pysyä uskollisena päällikölleen.


Auringonlasku on kuusiosaisen Uusi profetia -kirjasarjan viimeinen osa. Myrskyklaanilla on taas edessään kurjat ajat kun mäyrien hyökkäyksen jälkeen kissojen koti on tuhoutunut, puhumattakaan klaanin sisäisistä erimielisyyksistä. Juoni kulki ihan tasaisesti eteenpäin ja siitä löytyi myös ihan mukavasti huikeita kohokohtia. Kirjan loppu jäi harmittamaan oikein toden teolla, tuntuu kuin koko kirja olisi jäänyt täysin auki. Toivoin kovasti että Harmaaraidan kohtalo olisi selkiytynyt, näin ei kuitenkaan käynyt. Kirjassa vihjailtiin myös Myrskyturkin ja Puron hankaluuksista omassa heimossaan, mutta tällekään ei tullut mitään konkreettisempaa tietoa, myös Haukkahallan vihjaukset Myrskyklaanissa olevasta petturista jäivät auki, kuten nyt myös Tiikeritähden uhkaukset jäivät tyhjänpäiväisiksi.

Jälleen oli kuitenkin mukava matkata Soturikissojen maailmassa ja saada yksi tarina luettua loppuun. Nyt olisikin jälleen aika aloittaa uusi tarina Soturikissoilta Kolmikon mahdin merkeissä.


Alkuperäinen nimi: Sunset, 2007
Arvosana: 3,5
Sivut: 299
Art house, 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti